Selecciona tu emisora

Ir a la emisora
PerfilDesconecta
Buscar noticias o podcast

La internacionalització empresarial de Reus, a l'alça

Així ho indica el Radar de la Cambra de Comerç de Reus, un estudi econòmic realitzat a partir d'una mostra representativa de més de 100 empreses.

Imatge de la presentació del RADAR CAMBRA corresponent al segon trimestre de 2014(ADRIÀ MORTE)

Imatge de la presentació del RADAR CAMBRA corresponent al segon trimestre de 2014

La meitat de les empreses consultades per l'ens cameral tenen experiència internacional fora de Catalunya i Espanya. Concretament, un 30% afirmen tenir comandes de manera regular o constant amb l'exterior i un 18% en tenen de manera esporàdica.

Pel que fa als indrets on es fa negoci, la majoria de les companyies avesades a la internacionalització tenen relacions comercials amb la Unió Europea (67%), seguides d'Amèrica Central i del Sud amb un 31%, i també de l'Àsia amb un 31%. Altres països i territoris d'Europa són el 25%, mentre que a l'Àfrica el percentatge és del 17%.

Segons el Radar de la Cambra, les principals dificultats a l'hora de comercialitzar a l'estranger són les qüestions tècniques referents a la documentació i la manca de recursos financers. El president de l'ens cameral, Isaac Sanromà, valora de manera positiva que la meitat de les empreses tinguin presència internacional: "Jo crec que si ho comparem amb la mitjana de l'Estat espanyol és moltíssim, el que passa que aquí ho trobem poc perquè estem acostumats a parlar de la internacionalització. Tenim moltes empreses, de molts àmbits i sectors".

En aquesta onada el Radar també ha posat l'accent en qüestions vinculades als operadors energètics o els punts forts de l'economia del territori. Pel que fa al sector elèctric es detecta un poc dinamisme entre les empreses a l'hora de canviar d'operador. Finalment, per les companyies el turisme i la indústria són els principals motors econòmics de la zona.

La situació econòmica

Aquesta és la tercera onada que efectua el Radar de la Cambra de Comerç de Reus. Donada la seva curta trajectòria l'estudi no permet encara efectuar conclusions estructurals sinó fer deduccions estàtiques del moment. La d'aquest segon trimestre del 2014 mostra una tendència decreixent a percebre que la situació econòmica és dolenta. Comparant la situació actual amb la d'un any enrere, el 50% de les empreses creu que està igual, mentre que un 34% consideren que està millor i només el 15% que ha empitjorat. Així, es detecta menys pessimisme i un canvi de tendència que caldrà veure si es confirma en properes onades.

Sembla ser doncs, que les empreses comencen a ser més optimistes i gairebé un terç consideren que a un any vist la situació ha de millorar. Malgrat això, sempre hi ha factors que limiten l'activitat de l'empresa. Per les companyies els principals obstacles són: la debilitat de la demanda, les dificultats de finançament i la competència deslleial.

 

Directo

  • Cadena SER

  •  
Últimos programas

Estas escuchando

Hora 14
Crónica 24/7

1x24: Ser o no Ser

23/08/2024 - 01:38:13

Ir al podcast

Noticias en 3′

  •  
Noticias en 3′
Últimos programas

Otros episodios

Cualquier tiempo pasado fue anterior

Tu audio se ha acabado.
Te redirigiremos al directo.

5 "

Compartir