Un altre "segrest virtual" a Mèxic
Una nova versió de segrest virtual a Mèxic que els avança la Cadena SER. La víctima és una veïna de Rubí que va ser retinguda en un hotel de l'estat de Veracruz a principis d'octubre. L'empresa per la qual treballa va arribar a pagar 5.600 euros als delinqüents
Un empresari del Vallès i els components d'un grup de música van patir també un segrest virtual a principis d'aquest mes a Mèxic.
La víctima d'aquest cas, que està a mig camí entre un segrest virtual i una estafa, és una enginyera, que treballa a Mèxic i que té la residència a Rubí. Fonts pròximes a la seva família ens han explicat que el dia 2 d'octubre, 4 individus van trucar-la des de la recepció de l'hotel on s'allotjava a la ciutat de Jalapa, a l'estat de Veracruz i fent-se passar per policies li van fer creure que hi hauria una batuda de droga a l'edifici i que la seva vida corria perill.
Más información
La van convèncer perquè agafés un taxi i marxés a un altre hotel, situat a uns 50 quilòmetres del seu. El mateix taxista li va donar un telèfon mòbil del país a l'excusa que així podia seguir comunicant-se amb la policia.
Els falsos agents li van aconseguir treure així informació: on viu, com es diu el seu marit, el nom de l'empresa per la qual treballa, unes dades que després els delinqüents van fer servir per construir un relat verosímil i així enganyar la seva família. Els investigadors han detectat que un dels telèfons des del qual parlava un dels segrestadors estava a 1.000 quilòmetres de l'hotel de la víctima i un altre, del suposat cap de l'organització, trucava des de dins de la presó.
El marit de la víctima va rebre la primera trucada a dos quarts de 8 del vespre des d'un telèfon mexicà. Un home que es va identificar com a membre d'un càrtel de drogues va dir-li que la seva dona estava segrestada i que si no pagava un milió de pesos -15.000 euros- li farien el mal. Va denunciar-ho immediatament a la policia, que li va demanar que no fes cap gestió, que no pagués i que no tornés a parlar amb els segrestadors mentre ells es desplaçaven a casa seva.
L'empresa per la qual treballava la dona, però, sí que va fer una transferència bancària de 100.000 pesos -5.600 euros- per tal que l'alliberessin, que, segons fonts pròximes a la seva família, no va saber que estava segrestada virtualment. La seva família, però, va estar prop de 8 hores amb l'ai al cor fins que la Policia Nacional li va comunicar, cap a dos quarts de 5 de la matinada, a través de l'ambaixada d'Espanya a Mèxic que la dona s'havia posat en contacte amb les autoritats locals, que van alertar la policia espanyola.
El portaveu del cos a Catalunya, Antonio Navarro ha explicat en una entrevista a l'Hora L de SER Catalunya que cal desconfiar: "No refiar-se del primer que digui que és policia, mai hem de fer entrega de documentació personal o telèfons i si és possible comunicar a les autoritats consulars que som al país i donar les dades de contacte i on ens allotjarem", ha detallat.
Navarro ha afegit també que si s'han de fer moviments de diners en alguna transacció empresarial és recomanable contractar els serveis d'una empresa privada.