Sociedad | Actualidad

Un vaixell de Greenpeace arriba a Barcelona per defensar la pesca sostenible

El vaixell Artic Sunrise de Greenpeace arriba a Barcelona, dins de la campanya'' La pesca sostenible és el futur'', per buscar suports a favor de la pesca sostenible i demanar una reforma de la Política Pesquera Comuna que beneficiï els pescadors i els oceans

El vaixell Artic Sunrise de l'organització ecologista Greenpeace(Greenpeace)

El vaixell Artic Sunrise de l'organització ecologista Greenpeace

Segons ha informat Greenpeace, en el seu itinerari, el Artic Sunrise atracarà divendres a Barcelona on romandrà fins al dia 6, quan partirà rumb a Dénia (Alacant) i des d'aquí, fins a Bilbao.

El vaixell va sortir al març des de Romania i ja ha recorregut països com Bulgària, Grècia, Croàcia i Itàlia, per on ha passat per reclamar una reforma de la Política Pesquera Comuna que "el seu epicentre als oceans i als pescadors sostenibles" a qui vol que escoltin els polítics Europes, sobretot els espanyols.

Más información

Del Artic Sunrise desembarcarà un pescador sostenible italià que lliurarà a un company espanyol un llum que simbolitza la unió de tots els pescadors sostenibles europeus, que es passen el testimoni d'un país a un altre per crear una xarxa europea de treballadors del mar amb els mateixos interessos i les mateixes problemàtiques, que lluiten per la pesca sostenible.

La reforma de la Política Pesquera està en la fase final de negociacions, entre la Comissió Europea, el Parlament Europeu i el Consell. En aquests tres últims anys, Espanya ha insistit a seguir establint mesures a curt termini primant els interessos de la gran indústria pesquera, encara que la majoria de la seva flota és artesanal i sostenible.

L'ONG denuncia que, amb el 47 per cent de les poblacions de peixos a l'Oceà Atlàntic i el 80 per cent de les de la mar Mediterrània sobreexplotades, igual que cinc de cada set poblacions de peixos del Mar Bàltic. Per això, considera "evident" que les anteriors reformes de la política pesquera comuna (PPC) no han funcionat.

"Els estocs pesquers estan sobreexplotats. La flota pesquera europea està tan sobredimensionada que pot capturar de dues a tres vegades més peix que el que els oceans poden regenerar", ha declarat la responsable d'oceans de Greenpeace, Celia Ojeda, que ha lamentat que, però, la pesca artesanal i sostenible, que representa a Europa el 70 per cent ia Espanya el 80 per cent és responsable amb el medi en què pesca generant un menor impacte. "És el moment de canviar com s'han gestionat les pesqueries fins ara, és el moment de la pesca sostenible", ha manifestat.

Greenpeace explica que està recollint signatures en uns vaixells de paper i a Internet per donar suport als pescadors sostenibles, i demanar als ministres europeus de Pesca que donin accés preferent als recursos pesquers a aquells que pesquen de manera sostenible.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00