Sociedad | Actualidad

El PSC proposa ampliar l'abast de la llei de consultes

Els socialistes, que han allargat el tràmit parlamentari per fer arribar la seva contraproposta a la resta de grups, demanen regular també aspectes com enquestes, audiències públiques o actuacions de comunicació institucional

El primer secretari del PSC, Pere Navarro(ACN)

El primer secretari del PSC, Pere Navarro

La Cadena SER ha tingut accés al document que fa uns dies el PSC va fer arribar als altres partits i que si no hi ha res de nou, hauria de servir per tancar demà dimarts, un esborrany definitiu que rebria el suport de CiU, ERC, PSC i ICV.

Más información

El PSC vol desmarcar aquesta llei, que entén com una passa endavant en la participació democràtica en el nostre país, de la consulta sobiranista que han pactat CiU i ERC. És per això, que ha proposat a la resta de partits 2 esmenes al text que fins ara tenia el màxim consens. El PSC estableix que l'objecte de la llei "és regular els mecanismes de participació, d'escolta, de diàleg i de consultes a la ciutadania en l'àmbit: audiències públiques, fòrums de participació, debats públics o qualsevol altre instrument de consulta popular no referendària, (.), que permeti saber l'opinió dels ciutadans sobre actuacions que siguin competència de la Generalitat".

Aquesta proposta del PSC també preveu les consultes que puguin fer els ajuntaments sobre aspectes d'àmbits locals, o aquelles que siguin iniciativa dels ciutadans, promogudes com a mínim per 3 persones i amb un mínim de signatures que no especifica. També estableix la creació de comissions de seguiment, de control i promotores dels diferents processos que s'impulsin a través d'aquesta llei.

Demà dimarts se celebrarà la tercera i previsiblement última reunió de la Ponència conjunta que discuteix l'esborrany. A l'espera de saber com han rebut els partits aquest text que els avança la SER, els partits no veien inconvenient en ampliar l'objectiu de la llei.

També s'inclouran demà 2 aspectes en l'esborrany sobre els que ja hi ha consens: que puguin votar els majors de 16 anys i que el President (que és qui convoca formalment una consulta) no pugui vetar les que siguin iniciativa ciutadana sempre que compleixin amb la resta de requisits.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00