Entra en vigor el nou copagament farmacèutic amb un sistema transitori a Catalunya
Co-pagar, o millor dit, re-pagar els medicaments i a més, no tenir massa clar com ho hem de fer
Això és el que està passant a partir d'avui. El co-pagament farmacèutic imposat pel Govern espanyol, que ha entrat en vigor aquest diumenge, funciona per trams de renda dels ciutadans.
Más información
- Els farmacèutics diuen que s'ha imposat el canvi en el copagament sense temps i sense informar bé als ciutadans
- L'oposició exigeix a Mas la retirada de l'euro per recepta
- El PPC disposat a negociar l'euro per recepta a finals d'any
- CiU i PPC acorden valorar la continuïtat de l'euro per recepta a partir del 2013
- El "no vull pagar" arriba també a les farmàcies
El nom que s'utilitza és co-pagament però molts ciutadans prefereixen dir-li re-pagament. Ja és una realitat. Ha entrat en vigor avui la normativa que fa que, qui cobra menys de 18.000¤ pagui a partir d'ara un 40% dels medicaments, qui cobra entre 18.000¤ i 100.000¤ paga un 50% dels fàrmacs i, qui supera els 100.000¤, paga el 60%. No se'n lliuran ni els pensionistes que, per primer cop, hauran de pagar, recordem que fins ara, els seus medicaments els pagava la seguretat social. I aquest, per qüestions d'edat, és el sector de la població que més medicaments gasta. Aquest és el fet, que ve acompanyat d'un sistema ferragòs d'aplicació que genera molts problemes i dubtes entre farmacèutics i pacients.
A Catalunya, on ja paguem l'euro per recepta decidit pel Govern català que va entrar en vigor dissabte de la setmana passada, s'ha apostat per aplicar el nou recàrrec de manera que els catalans no hagin d'avançar més diners del compte, com sí passa a la major part d'Espanya.