Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Política

El Govern creu que la moció de censura contra Orriols a Ripoll "val la pena"

La consellera i portaveu de la Generalitat, Sílvia Paneque, expressa el "desig" que les converses entre el seu partit, el PSC, amb Junts, ERC i la CUP "tinguin com a resultat un govern alternatiu"

Entrevista a Sílvia Paneque, consellera de Territori

Entrevista a Sílvia Paneque, consellera de Territori

17:49

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

Barcelona

La singladura de Sílvia Orriols com a alcaldessa de Ripoll sembla tenir les hores comptades. Les negociacions entre Junts, ERC, el PSC i la CUP, avancen a bon ritme intentant escapar de les llums del focus. Tots s'han autoimposat silenci en públic, mentre en privat -i com ha avançat Ser Catalunya aquest dilluns- l'acord és cada dia més a prop, després que els socialistes hagin estovat la seva posició, accedint a entrar a formar part del govern de la mà dels dos principals partits independentistes. Sobre la possibilitat que la cosa prosperi, s'ha pronunciat en una entrevista a l'Aquí Catalunya la consellera i portaveu del Govern, Sílvia Paneque, del PSC.

Malgrat expressar "prudència" i respecte a l'autonomia dels representants municipals, ha afirmat que "val la pena explorar camins que allunyin governs que fan discursos d'odi i assenyalen ciutadans pel seu origen religió o color de pell". I ha afegit que desitja que aquests contactes per explorar totes les vies "tinguin com a resultat un govern alternatiu". Paneque ha recordat a Orriols que "es poden conformar majories alternatives i que són legítimes", això després que l'encara alcaldessa hagi qüestionat la legitimitat d'aquest hipotètic nou govern tripartit Junts-ERC-PSC.

La titular de Territori ha passat pels micròfons de Ser Catalunya l'endemà d'haver signat el primer pas de l'esperat traspàs de Rodalies, que preveu que a partir de l'1 de gener, Renfe deixi d'operar el servei i passi a fer-ho una nova empresa mixta entre l'Estat i la Generalitat. Preguntada per si això ha de millorar la vida dels usuaris, ha confirmat que sí, que "la primera millora que han de notar és que la gestió de proximitat millora el coneixement de les necessitats, de les freqüències i de les inversions a fer". Des del seu punt de vista, "tenir el poder de decisió ha de millorar el servei". "La gent que ens estigui escoltant des del tren i pateixi endarreriments el que ens demanen és la millora del servei i amb aquest model de gestió, amb aquesta empresa mixta, i amb el poder en mans de la Generalitat, ha de millorar aquest servei", ha conclòs.

La consellera ha admès que ara mateix "Rodalies no és un sistema fiable" i que aquest és el "principal problema". Sobre això, ha expressat que el que vol el seu govern és "un país on els trens surtin a l'hora al matí" i que el que s'ha fet amb l'acord signat a la bilateral d'aquest dilluns és "començar un camí que ha de portar a aquest objectiu". També ha volgut recordar que la precarietat actual del servei "és resultat d'anys de desinversió i hi ha com a responsables governs de diferents colors".

Conscient del malestar entre els treballadors de Renfe afincats a Catalunya per si aquest traspàs els pot suposar perdre drets laborals, les ha volgut adreçar "un missatge de tranquil·litat" subratllant que "hi ha un apartat concret de l'acord que parla de mantenir els drets laborals que ja tenen els treballadors de Renfe".

També ha tingut paraules per Esquerra, a qui ha agraït "la lleialtat de país". En canvi, ha lamentat l'actitud de Junts. "M'agradaria que en una qüestió tan important es situés al costat de les millores, es pot fer crítica legítima i ho escoltem i valorem, però m'agradaria que al costat de la crítica hi hagués propostes de millora", ha sentenciat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00