Llapis de memòriaLlapis de memòria
Ocio y cultura

Rocío Vidal: “Fora de la feina soc una persona pacífica que només vol ser feliç”

La periodista i divulgadora repassa la seva trajectòria personal i professional al Llapis de Memòria

Rocío Vidal: “Fora de la feina soc una persona pacífica que només vol ser feliç”

Rocío Vidal: “Fora de la feina soc una persona pacífica que només vol ser feliç”

58:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

Barcelona

Rocío Vidal, natural de Benicàssim, fa 6 anys que es dedica a la divulgació científica a través de les xarxes socials i ja compta amb més de 900.000 subscriptors al seu canal de YouTube, on és coneguda com La gata de Schrödinger. Rocío Vidal connecta el Llapis de Memòria.

Amb 'Bohemian Rhapsody' de Queen es va enamorar de la música, "ara que visc a Madrid, trobo a faltar la part marina de la meva vida, sempre que puc m'escapo perquè he de respirar la meva terreta".

Explica que sempre ha tingut clara la seva vocació, "sempre he volgut ser alguna cosa relacionada amb les paraules, i estudiar periodisme per mi era la finestra d'aquest món del coneixement i la informació".

'One' de Metallica, la transporta a l'adolescència, "Vaig descobrir els grans grups de la història del Rock and Roll, i després el metal em va atrapar, ara ja soc molt eclèctica".

"La meva mare va ser locutora a la Cadena Dial i la SER, i el meu pare director comercial d'El Mundo Castellón, tota la família és del món de la comunicació, per això vaig apreciar la importància del periodisme".

'La Flama' d'Obrint Pas, "una de les funcions de la música és combatre des de l'art, portàvem 26 anys de govern corrupte, i la música era una canalització de la joventut de l'època".

Explica que va estudiar el màster a Barcelona, "no va ser una decisió difícil perquè també dues amigues marxaven per allà i jo volia volar, estava treballant a una empresa i sabia que no em feia feliç, i volia explorar altres coses".

"Vaig fer el màster de la Universitat de Barcelona, Comunicació especialitzada, i tu escollies quina especialització i vaig escollir la científica", "quan la curiositat et mou tant, també t'adones que a tu et falten per saber moltes coses i que a la societat hi ha coses fascinants que no arriben".

Va començar amb el canal de YouTube quan l'exposició on treballava, a la Fundació La Caixa, va tancar, allà es va adonar que volia dedicar-se a la divulgació científica. "Com que soc periodista i no tinc cap especialitat científica, crec que aquesta frescor de parlar de temes científics sense tanta complexitat, però sense perdre el rigor, va enganxar la gent, i estic molt agraïda".

'Casposos' de Ska-P, una cançó que trenca la norma, "l'estafa s'ha adaptat a les xarxes, ara tens un gurú que et diu que et traurà la panxa i et farà milionari". "Cada dia rebo històries i he de lidiar amb aquesta frustració de no poder fer més, per un costat hi hauria d'haver una llei més clara amb aquestes coses, i parlar de manipulació, control mental i sectes".

Ha parlat sobre com es va infiltrar a les masterclass d'en Llados i quines coses va veure allà, on molts joves van pagar molts diners per tenir aquell influencer de mentor. "Per les xarxes socials he rebut moltes amenaces de mort, però a la vida real la gent bona és la que guanya".

Sobre els comentaris d'odi, "si fas un vídeo del Llados, doncs els seus seguidors, evidentment, es pensaran que tu ets el mal absolut i que vols destruir la seva persona divina, i jo ja estic preparada per rebre segons quins comentaris, em fan més mal comentaris de persones que admiro o que tinc en compte la seva opinió, però per l'altra part no".

'Lo malo de ser bueno' d'El Cuarteto de Nos, "fora de la feina soc una persona molt pacífica que només vol ser feliç".

"La societat sobre informada, i amb aquesta falta d'atenció que tenim, hem perdut la capacitat d'aprofundir en algunes coses i del pensament abstracte, per això els pensaments simplistes i el populisme polític cada vegada té més èxit, hem de ser més combatius". "Si no ens movem, guanyaran els que ara volen el caos i volen una societat del passat més fosc de la nostra història".

"Més d'1 vídeo cada 10 dies és impossible, al final la tasca de documentació i guionització són moltes hores davant de l'ordinador, potser 20 hores per fer un guió".

'Pandemonium' de Lèpoka, ella surt a aquest videoclip, "jo tinc un 'enchufe' especial perquè el cantant és la meva parella", "aquesta cançó té molt sentit del que hem parlat de com si oblidem la nostra història, en aquest cas el franquisme, podem repetir-la de nou amb les salutacions nazis que hem vist últimament". "Ens coneixem a Castelló, joventut de tota la vida, eren els meus amics i després la vida et dona sorpreses". Sobre com ho porta la parella, "ho porta regular depenent del tema, i ell em posa el fre", "jo soc més despreocupada de la vida".

'For Evigt' de Volbeat. Sobre si s'ha plantejat anar a Andorra, "he de dir que la declaració de la renda, quan la rebo, em tempta, i em pregunto: principis o diners?, i guanyen els principis, sempre".

'Corbelles' de Zoo, "Zoo representa la música combativa de la terra, la música ens mou, pot ser diversió, alegria, tristesa, però i també té aquest component combatiu que per a mi és superespecial".

La Playlist del Llapis de Memòria de Rocío Vidal

  • Bohemian Rhapsody - Queen
  • One -  Metallica
  • La Flama - Obrint Pas
  • Casposos - Ska-P
  • Lo malo de ser bueno - El Cuarteto de Nos
  • Pandemonium - Lèpoka
  • For Evigt - Volbeat
  • Corbelles - Zoo
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00