Aquí GironaAquí Girona
Sociedad

Dificultats per trobar feina per ser "massa" jove o "massa" gran

En parlem amb dos testimonis que ara treballen a l'Ajuntament de Girona en el marc d'un programa d'ocupació

Mar Gonzalez i Paula Fabregat, treballadores de l'Ajuntament de Girona

Mar Gonzalez i Paula Fabregat, treballadores de l'Ajuntament de Girona / BAF

Mar Gonzalez i Paula Fabregat, treballadores de l'Ajuntament de Girona

Girona

Trobar feina és una feina i més si es forma part d'algun dels col·lectius que anomenem "vulnerables", que són molts i diferents. L'Ajuntament de Girona ha contractat a 31 d'aquestes persones en el marc del programa Treball i Formació: 5 contractes són per a dones en situació d'atur de llarga durada no perceptores de prestació per desocupació; 8 contractes són per a persones de 52 anys o més que estiguin en situació d'atur; 11 contractes són per a persones en situació d'atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació; 5 contractes són per a persones destinatàries de la Renda Garantida de Ciutadania, i 2 són del col·lectiu trans. El projecte va començar a principis de novembre.

Avui a l'Aquí Girona hem escoltat a dos d'aquests testimonis, la Mar Gonzalez i la Paula Fabregat. Dos perfils que comparteixen el fet de ser dones i que en un moment determinat, la seva vida va fer un canvi de rumb que les va portar a quedar-se sense feina.

La diferència és que la Mar té més de 50 anys. Ara fa d'administrativa a l'Àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament. Abans estava treballant a una clínica estètica i per motius econòmics la van acomiadar. En canvi, la Paula té menys de 30 anys, va néixer a Barcelona i ara està a l'Oficina de Sostenibilitat de l'Ajuntament, després d'estar vivint i treballant durant quatre anys al País Basc, on també hi va fer un màster de ciències gastronòmiques.

Totes dues coincideixen en dir que el temps que van estar buscant feina va ser una època d'incertesa i de frustració. "Vaig començar a tirar currículums i ningú em contestava" explica la Mar, "això va cremant". Al que la Paula afegeix que aquesta situació fa que "et desvaloritzis i t'arribis a plantejar el teu valor".

"Clarament, penso que els joves ens trobem en una situació de precarietat i que cada vegada s'allarga més en el temps" apunta la Paula. "De vegades et demanen molts anys d'experiència per accedir a certes places pel nivell d'estudis que tens. És complicat entrar a la roda" afegeix. Per l'altra banda, la Mar s'ha trobat en la situació contrària, perquè sí que té experiència. "No saps per on agafar-ho" recalca ella.

Aquest programa de formació dura un any. En aquest sentit, es mostren "preocupades" pel futur, però totes dues es volen centrar en el present i en treure el màxim suc de l'experiència a l'Ajuntament. El programa Treball i Formació va començar l'any 2013 i ja ha permès contractar més de 300 persones temporalment.

Escolta l'entrevista sencera, aquí:

Dificultats per trobar feina per ser "massa" jove o "massa" gran

11:04

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00