Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

Cristina de Prada: "Baixo les escombraries amb el barret posat"

Fins al 23 d'abril es pot veure una exposició amb 16 barrets inèdits al Centre d'Artesania de Catalunya, amb motiu del Barcelona Hat Days

REPORTATGE. Barcelona Hat Days

REPORTATGE. Barcelona Hat Days

12:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

Barcelona

Sou de portar barrets? Boines, gorres, barretines? En cas que la vostra resposta sigui "no, perquè no em queden bé", la dissenyadora Cristina de Prada ho té clar: "No a tothom li queda bé el mateix barret, però tothom pot trobar el barret que més li escaigui. Hi ha un barret per a tothom". Una mica com allò de la vareta que escull el mag, doncs el mateix però amb barrets. Hi ha caps que sí que estan fets perquè qualsevol cosa els hi entri i els faci lluir, però hi haurà qui potser haurà de fer més recerca, "encara queden barreteries a Barcelona, són de les històriques, i allà sí que et sabran aconsellar per trobar el que realment t'encaixi". Per què estem parlant de barrets, avui? Doncs perquè fins demà són els Barcelona Hat Days, els dies de celebració (i reivindicació) d'aquest complement de moda que cada cop té més adeptes.

"El barret és una extensió de la teva personalitat", explica en aquest reportatge la dissenyadora de barrets Cristina de Prada, amb qui hem visitat l'exposició 'Over the top' que hi ha al Centre d'Artesania de Catalunya fins el 23 d'abril, una mostra de 16 peces inèdites fetes per dissenyadors d'arreu del món (Bèlgica, Austràlia, Països Baixos...). La Cristina sempre porta barret, des de ben petita que li ve aquesta passió per aquest element, "fins i tot per treure la brossa baixo amb barret". La majoria que té -prop d'un centenar- se'ls ha fet ella mateixa. A la mostra n'hi ha un de seu, Up on flames, un barret de tons vermellosos que emulen dues flames ben perfilades lleugerament inclinades des de la banda dreta cap a l'esquerra.

"Els barrets no es poden posar a la rentadora" aclareix després d'explicar una anècdota d'algú que en va posar dos a rentar i de la rentadora en van sortir dues boles, "s'han de dur a llocs especials perquè te'ls netegin, ja que els materials amb els que es fan són molt delicats". Els barrets over the top, explica la dissenyadora, són aquells "passats de volta", excèntrics i extravagants. I no menteix: a l'exposició se'n poden veure de ben curiosos, com el 'Monster', que recorda vagament a Mike Wazowski. Tanmateix ha de ser còmodament portable tot i la seva espectacularitat. Sota aquesta premissa, els artesans i artesanes que participen en l’exposició són: Saar Snoek, Vlasta Šuhajdová, Mariëlle van der Schrier, Anke Tacq, MayumiTakeguchi, Isidro Camarena, Vanessa Brett, Santiago Egurbide, Cristina de Prada, Yolanda Torres, MªCarmen García, Sietje Dekker-Bijhouwer, Irene van Vugt, Elisabeth Koch, Félix de Martín, Paula Kasurinen i Anél Heyman.

L'objectiu d'aquesta exposició és donar a conèixer un concepte de barret que va més enllà de la fabricació massiva, i alhora vol apropar el treball artesà de manera que es pugui valorar de primera mà la qualitat i el disseny d'aquestes peces. També ha de servir per visibilitzar el treball que realitzen les associacions de barreteria d'arreu del món com a fòrum d’intercanvi de coneixements i plataforma de formació i promoció de l’ofici. En concret en aquesta exposició estan representades tres entitats: l'Associació Espanyola de Barreteria, The British Millinery Association i Nederlandse Hoeden Vereniging.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00